lauantai 11. lokakuuta 2014

Lohi-katkarapuhyydyke

Lohi-katkarapuhyydyke

                                                        300 g kuorittuja katkarapuja
                                                        150 g graavia- tai kylmäsavu kirjolohta
                                                        100g kirjolohen mätiä
                                                        4 dl ranskankermaa
                                                         rouhittua musta- tai  valkopippuria
                                                        6 liivatelehteä 
                                                        2 rkl sitruunamehua
                                                        1-2 kpl punasipulia
                                  Koristeluun: mätiä, ruohosipulia, punasipulia ja katkarapuja


Hienonna katkaravut. Silppua lohi pieniksi paloiksi. Sekoita hienonnetut katkaravut, lohipalat, mäti ja ranskankerma. Mausta musta- tai valkopippurilla.

Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista vesi pois ja liuota liivatteet kattilassa kuumaan sitruunamehuun. Anna hiukan jäähtyä ja yhdistä hyytelöseokseen.

Laita pieniin annosvuokiin tai tarjoiluastiaan, Tasoita pinta ja peitä kelmulla. Anna hyytyä kylmässä vähintään 5-6 tuntia tai yön yli.
Koristele hyydyke ennen tarjoilua.

Tarjoa mätihyydyke uusien keitettyjen perunoiden kanssa.

Tässä esitetyt ainemäärät ovat suuntaa antavia. Jokainen voi muuttaa niitä makumieltymyksien mukaan ja lisätä tai poistaa aineosia.

2 kommenttia:

  1. Hei! Olet lähtenyt oivaltavasti toteuttamaan ruoka teemaa esittelemällä herkullisen ruoan ohjeineen. Aloitan alemmasta raaka-aine kuvasta, joka on mielestäni aivan älyttömän hieno kuva! Olet mennyt rohkeasti lähelle jättäen joitain elementtejä osittain kuva-alueen ulkopuolelle ja yhdistellyt toimivasti vastavärejä ja räikeitä värejä kylmään ja vaaleaan taustaan. Sivulta tuleva luonnonvalo tekee kuvasta pehmeän ja kauniin tunnelmallisen. Tätä samaa tunnelmaa ja valoa olisin kaivannut myös ylempään kuvaan valmiista ruoasta. Suora salama helposti latistaa ruokaa ja tässä taustan värillinen kangas kilpailee värikkään ruoan kanssa. Tässä olisi voinut ratkaisuna toimia hyvin taustan rauhoittaminen esimerkiksi valkoisella kankaalla, vaalealle pöydälle laittamalla ja odottamalla seuraavaan luonnovalon hetkeen. Myös tässä rajaus olisi voinut olla rohkea ja jättää vaikka osan kulhoa pois kuvasta. Toinen vaihtoehtoinen tulokulma valmiiseen ruokaan voisi olla raaka-aine kuvan rinnalle kuvata ruoka on lautasella valmiina annoksena, jolloin sen määrä ei olisi yhtä massiivinen kuin kulhossa ja saattaisi helpottaa esimerkiksi sommittelussa. Tällöin voisi vierelle tuoda myös esimerkiksi ruoan kanssa tarjoiltavaa leipää tai juomaa kaveriksi. Mutta olen niin ihastunut tuohon raaka-aine kuvaan, että kannustan sinua lähtemään kohti tuota suuntaa, hyödynnä luonnonvaloa ja taitoasi rajata rohkeasti asioita kuva-alaan tai pois siitä!

    VastaaPoista
  2. Raaka-aine kuva on herkullinen!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.